93 897 30 11 cultura@canyelles.cat Pl. de l'onze de Setembre, 1, 08811, Canyelles

Els pregons de la Festa Major

En aquesta secció trobareu el pregoners que els darrers anys han donat el tret de sortida a la Festa Major de Canyelles.
L'alcaldessa, Rosa Huguet amb les pregoneres

Un pregó de Festa Major 2023 en clau de dona

El pregó de Festa Major de Santa Magdalena del 2023 va ser un acte molt emotiu en què la Cèlia Escofet, l'Anna Bertran i la Conxita Estallé van fer de pregoneres. Un pregó en clau de dona en què les protagonistes van fer un viatge a la història de Canyelles i a totes les accions de voluntariat que han fet.
L'alcaldessa, Rosa Huguet amb el pregoner Llibert Rovira

Les entitats, pregoneres de la Festa Major 2022

Les entitats seran les protagonistes de la Festa Major de Santa Magdalena. Després de dos anys de pandèmia, tornen a portar els seus balls al carrer i és per aquest motiu que l'Ajuntament de Canyelles els vol fer un reconeixement i seran les encarregades de llegir un pregó conjunt. Serà el dissabte, a partir de les 19 hores des del balcó de l'Ajuntament.
L'alcaldessa, Rosa Huguet amb el pregoner Llibert Rovira

Llibert Rovira, pregoner de la Festa Major 2019

Llibert Rovira va ser el pregoner de la Festa Major de Santa Magdalena 2019. Seguint la tradició de fer recaure aquesta comesa en una persona il·lustre de Canyelles, l'encàrrec de fer el convit de Festa Major el va tenir en Llibert Rovira.
Nascut a Cal Vidal, Llibert Rovira és un membre molt actiu del voluntariat de Canyelles dins del Grup Savis, del qual en forma part. És una persona molt vinculada tradicionalment a la vida cultural i social del poble i molt implicat en tots els esdeveniments i festes locals des de fa molts anys.
En l'edició de 2018 de la Fira de Santa Llúcia va ser nomenat Escudeller d'Honor en reconeixement a la gran implicació que ha tingut sempre en aquesta Fira i especialment en un dels elements més significatius d'aquest esdeveniment, l'elaboració de la tradicional Escudella. En Llibert Rovira ha estat sempre, des dels inicis, en l'organització i elaboració d'aquesta.
De professió constructor, Rovira ha estat un mestre de paletes per a molts canyellencs que posteriorment s'han dedicat a aquesta professió. A més, ha estat també un mestre i especialista en el treball de la pedra natural, una especialitat que s'ha anat perdent amb el temps i de la qual ja en queden molt pocs coneixedors. Uns coneixements que ha sabut també traslladar als seus fills.
Llibert Rovira, a més, va ser també la persona que va aconseguir portar l'aigua fins a cadascuna de les cases del poble ara fa més de 50 anys, quan encara no tenien aigua corrent.
La lectura del pregó és un dels moments més emotius de la Festa Major de Santa Magdalena. Va tenir lloc el dissabte 20 de juliol de 2019 al Saló de Plens de l'Ajuntament. Després va tenir inici la Cercavila de la Pujada.
L'alcaldessa, Rosa Huguet amb el pregoner Llibert Rovira

Josep Alsina, pregoner de la Festa Major 2018

Josep Alsina Rovira, de Cal Faló, va ser el pregoner de la Festa Major de Santa Magdalena 2018. Seguint amb la tradició de fer recaure aquest honor en un personatge il·lustre de Canyelles, l'encàrrec de fer el convit de Festa Major 2018 va ser per a Josep Alsina, un canyellenc molt vinculat a la vida cultural del poble i un gran coneixedor de la seva festa major, de la qual va ser el seu organitzador anys enrere. Cal Faló és, a més, una de les cases més antigues i més emblemàtiques del nucli antic de Canyelles, inclosa entre els edificis que formen part del patrimoni arquitectònic i històric de Canyelles. Can Faló és també la casa que, cada Fira de Santa Llúcia, acull el Pare Noël, durant la seva estada al municipi, i és visitada per multitud d'infants i les seves famílies.

El pregó de Festa Major 2018 va tenir lloc el dissabte 21 de juliol de 2018, a les 18 hores, al Saló de Plens de l'Ajuntament. Tot seguit, va tenir lloc la Cercavila de la Pujada.
L'alcaldessa, Rosa Huguet amb el pregoner Llibert Rovira

Francesc Bertran, pregoner de la Festa Major 2017

Francesc Bertran, Ciscu, forner de Canyelles, va protagonitzar un dels moments més entranyables de l'edició de 2017 de Santa Magdalena, amb un pregó de festa major que va adoptar un nou format més participatiu, en què en Ciscu, i l'alcaldessa Rosa Huguet van mantenir una conversa recordant com eren les festes majors del poble de fa seixanta anys, en què les precarietats del moment obligaven els canyellencs a despertar el seu enginy per poder organitzar i celebrar les festes majors. En una emotiva conversa, van reviure moltíssimes anècdotes de festes majors passades i també del dia a dia de la vida quotidiana al poble durant tots aquests anys i de la rutina diària d'un forner, que va seguir la feina de la seva família i que ara té continuïtat amb la seva filla Marta i el seu nét Adrià que el van acompanyar en aquest moment tan especial de fer el pregó. L'alcaldessa Rosa Huguet va agrair moltíssim que en Ciscu hagi ajudat a fer poble i a portar el nom de Canyelles arreu gràcies a la fama que han adquirit les coques i el pa de la Fleca Bertran. Huguet va recordar també la voluntat de l'Ajuntament de convertir els pregons de festa major en esdeveniments que serveixin per guardar i mantenir la memòria històrica del poble. És per aquest motiu que des de fa uns anys aquesta tasca recau en canyellencs que destaquen per la seva estima i la seva feina pel poble.

Mario Fernández, pregoner de la Festa Major 2016

L'alcaldessa, Rosa Huguet amb el pregoner

Francisca Hernández 'La Paquita', pregonera de la Festa Major 2016

L'alcaldessa, Rosa Huguet amb la pregonera

Jaume Hill, pregoner de la Festa Major 2016

L'alcaldessa, Rosa Huguet amb el pregoner Jaume Hill

Salvador Carrera i Montserrat Rosdevall, pregoners de la Festa Major 2013

L'alcaldessa, Rosa Huguet amb els pregoners

Tonet Hill, pregoner de la Festa Major 2012

El pregoner i l'alcaldesa a l'acte del pregó de Festa Major