93 897 30 11 cultura@canyelles.cat Pl. de l'onze de Setembre, 1, 08811, Canyelles

Presentació de la Festa Major de Santa Magdalena

L'alcaldessa de Canyelles Rosa Huguet, ha presentat aquest dilluns al matí el programa de Festa Major de Santa Magdalena davant dels mitjans de comunicació.

Després d'un cap de setmana amb algunes activitats prèvies, el gruix de la festa major es concentra del divendres 15 al dilluns 18 de juliol. Una festa que vol ser del retrobament entre els veïns, els familiars i amics. Una festa que torna al carrer i de la qual en tenim moltes ganes tots i especialment les entitats, ha assegurat l'alcaldessa.

Entrevista de Festa Major a l'alcaldessa Rosa Huguet d'Eix Diari

PREGÓ A CÀRREC DE LES ENTITATS

Precisament, les entitats han de ser les protagonistes de la Festa Major de Santa Magdalena. Després de dos anys de pandèmia, tornen a portar els seus balls al carrer i és per aquest motiu que l'Ajuntament de Canyelles els vol fer un reconeixement i seran les encarregades de llegir un pregó conjunt. Serà el dissabte, a partir de les 19 hores des del balcó de l'Ajuntament.

La Festa Major de Santa Magdalena arriba amb els ingredients tradicionals i també amb algunes novetats, que ha explicat l'alcaldessa a la roda de premsa.

D'una banda, l'Ofici de Feta Major que enguany es fa el dissabte al vespre, després de la cercavila i l'acte d'ofrenes de les entitats a la patrona.  Aquest acte, que té lloc a l'interior de l'església, és un dels més emotius de la celebració. Totes les colles de balls populars entren a la parròquia, on es fa la lectura dels Goigs de Santa Magdalena.

Una altra de les novetats és la inauguració de l'escultura dedicada a la colla de diables Ma-cabres. Es farà el diumenge al migdia, en el marc de la Cercavila de la Baixada. En cada festa major, es fa un homenatge a una de les colles de balls populars del municipi, una decisió que prenen les colles en comissió. L'escultura s'instal·larà a la rotonda que hi entre l'avinguda Vilafranca i l'Avinguda Raval.

ESPECTACLE INFANTIL AMB EL GRUP XIULA

Una altra de les noves propostes incorporades al programa és l'actuació infantil del Grup Xiula, que tindrà lloc dilluns a les 19 hores del vespre. Per als més petits, a més, hi ha laa festa de l'aigua i el tobogan aquàtic gegant, que es traslladen a la plaça Francesc Macià i al carrer Puig de les Forques.

A tot això cal afegir els actes tradicionals, com el correfoc amb les colles localsl, que obre divendres 15 de juliol els actes de la Festa. Finalment, el Castell de Focs, previst per al divendres a la nit s'ha ajornat per motius de seguretat davant l'elevat risc d'incendi.

Durant el cap de setmana hi haurà tres orquestres que amenitzaran els balls i el concert de Festa Major: Jamaica, La Mundial i Nueva Alaska.

I per als joves, la proposta és l'Empalmada de Divendres amb disco mòbil i L'Alternativa de dissabte al vespre. Una Festa que l'alcaldessa assegura que tothom té moltes ganes de tornar a viure però que cal fer-ho amb responsabilitat i civisme i amb respecte per a tots els veïns. 

FESTES ALS BARRIS

Amb la recuperació de la Festa Major de Santa Magdalena en el seu format habitual també tornen les festes majors als barris, que durant tot l'estiu aniran recorrent totes les urbanitzacions del municipi. Daltmar va donar el tret de sortida el dissabte 9 de juliol i seguiran durant el juliol i l'agost a la resta de sectors.

La portada i cartell de Festa Major, d'altra banda, és de l'artista Lluís Amarè.

Tot el programa de Festa Major es pot descarregar aquí:

>>> PROGRAMA FESTA MAJOR

2022 07 15 festamajorcartellcopia

2022 07 18 festamajorgrupxiula

2022 07 15 festesalsBarris2022