93 897 30 11 cultura@canyelles.cat Pl. de l'onze de Setembre, 1, 08811, Canyelles

Festa Major de Santa Magdalena. Del 15 al 18 de juliol

La Festa Major de Santa Magdalena torna al carrer amb tota la seva plenitud del 15 al 18 de juliol. Inicia el cicle de celebracions als barris que aniran recorrent tot el municipi el que resta d'estiu.

Santa Magdalena arriba amb els ingredients tradicionals i amb activitats per a totes les edats. El correfoc amb les tres colles locals dona el tret de sortida a tres dies intensos de celebració. Finalment, el Castell de Focs previst per al divendres a la nit s'ha hagut d'ajornar davant l'elevat risc d'incendi.

Balls i concert de Festa Major, pregó, cercaviles, toc de gralles i ofrenes a la patrona, lectura de versots, Empalmada i Alternativa per als joves, festa de l'aigua i tobogan gegant per als més petits i ofici són alguns dels actes centrals.

 

ENTITATS PROTAGONISTES

Una festa que vol donar el protagonisme a les colles i entitats culturals locals, que després de dos anys de pandèmia, tornen a mostrar els seus balls pels carrers del poble. Com a celebració i  homenatge, aquestes colles són les responsables de fer un pregó conjunt en l'edició de Santa Magdalena d'enguany. El pregó, com els versots de Festa Major, es faran des del balcó de l'Ajuntament.

Una festa que es presenta amb un petit canvi d'horari en el programa, ja que  es trasllada l'Ofici de Festa Major al dissabte al vespre. D'altra banda, diumenge al matí en el marc de la Cercavila de La Baixada, es fa el tradicional reconeixement als balls populars dedicant en cada edició de la Festa Major una escultura a un d'ells. En aquesta ocasió és el torn de la colla Ma-cabres que estrena figura a la rotonda de l'Avinguda Vilafranca amb l'Avinguda Raval. Són les mateixes entitats les que, en comissió, decideixen a quina s'homenatja en cada ocasió.

I una incorporació d'última hora al programa, l'espectacle infantil que el Grup Xiula ofereix dilluns 18 de juliol, a les 19 hores a la Plaça del Casal, recuperant així la tradicional festa infantil de Festa Major.

ACTES PREVIS

Tot i que el gruix dels actes de Festa Major es concentra del 15 al 18 de juliol, el cap de setmana anterior també tenen lloc algunes activitats com és el campionat de petanca, la cursa inclusiva Kakúaa Race, una passejada en bicicleta organitzada per Cuabarrada Kids, i una Quina d'Estiu proposada per l'Associació Canyafocs.

PORTADA DEL PROGRAMA

La portada del programa i el cartell de Festa Major són obra de l'artista i professor de l'Artífex Lluís Amarè.

DESCARREGUEU AQUÍ ELPROGRAMA DE FESTA MAJOR